Een prachtig project in Soest grenzend aan de Soesterduinen.

In het verlengde van een bestaande garage waarvan wij in een eerdere renovatie de dakpannen hebben vervangen, wilden de bewoners graag een overdekte loungeplek.

Na een uitvoerige inventarisatie van de wensen is door Abecodaken een overkapping aangebouwd die is opgetrokken uit solide eikenhouten balken en met solide gezaagde houtverbindingen in elkaar is gezet.

Door de keuze van dit materiaal, dat erg afwijkt van het materiaal van de bestaande garage, hebben wij een spannend contrast bereikt.

Omdat het materiaal erg zwaar is, en keihard, is de kettingzaag het voornaamste stuk gereedschap geweest om de vele balken en houtverbindingen mee te zagen.

 

 

Gebruikte Materialen Overkapping

Omdat wij het bestaande dak hebben verlengd met hetzelfde model en dezelfde kleur dakpannen (Koramic OVH dakpannen in de kleur Zwart Satinette) is er eenheid ontstaan en is het een esthetisch fraai bouwwerk geworden dat erg goed past in de bosrijke omgeving.
De achterwand en lage zijwand die tevens functioneert als damwand tegen het hogere maaiveld van de buren, is van Zweeds rabat uit Douglas hout.
Om vochtdoorslag van de achterliggende verhoogde grond te voorkomen en om stevigheid te creƫren is er nog een extra damwand van Bankirai hout achter geplaatst. Voor het van onderaf zichtbare dakbeschot is een Douglas vellingdeel (v-deel) gebruikt.

 

Verlenging Zinken Dakgoot

Hierna hebben wij de bestaande zinken dakgoot verlengd en de overkapping afgetimmerd, geschuurd en verfraaid met schoren en boeidelen.
De bewoners hebben zelf een fraaie bestrating laten leggen door hun vaste bestrater. Een mooie loungebank en een pizzaoven en het verhaal is compleet.
Klaar voor vele lange lome zomeravonden genieten in de tuin. Alle constructie- en dakwerkzaamheden zijn uitgevoerd door de medewerkers van Abecodaken.